Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu

Slegers, Veerle

Slegers, Veerle
Politieke partij
Water Natuurlijk
Emailadres
vslegers@dommel.nl
LinkedIn
https://www.linkedin.com/in/veerle-slegers-ma-6532021?lipi=urn%3Ali%3Apage%3Ad_flagship3_profile_view_base_contact_details%3BZPqNavdZTbKQejmPnLqZVQ%3D%3D
Woonplaats
Tilburg

Voorzitter van Commissie Waterketen en schoon water
Lid van Commissie Bestuur, communicatie en financiën


Veerle Slegers woont in Tilburg en werkt als adviseur over onder meer landbouw en voedseltransitie.


Wie ben ik?
Ik denk mee met de provincie Brabant en andere overheden, onderwijs, ondernemers en organisaties over een voedselsysteem dat ecologisch, economisch en sociaal verstandig is. Daarnaast ben ik bestuurslid van Natuurmuseum Brabant, lid van de Raad van Toezicht van kennisinstituut Het Pon en voorzitter van kringloopwarenhuis Portagora in Tilburg. Met Portagora leveren we een bijdrage aan recycling en het afvalloos maken van de stad. Ook bieden we een warme werkplek aan vrijwilligers die moeilijk op de reguliere arbeidsmarkt terechtkunnen. Een deel van de opbrengst van de winkel gaat naar sociale projecten in binnen- en buitenland.
Eerder was ik fractievoorzitter in de gemeenteraad van Tilburg en vice-fractievoorzitter in Provinciale Staten van Brabant. Ik zit ook in het landelijk bestuur van Water Natuurlijk. In mijn vrije tijd reis, lees en kook ik graag, rommel ik in de tuin en loop ik met mijn hond door bos en duin. Als mens en als samenleving zijn we onverbrekelijk verbonden met water, natuur, leefomgeving. En samen moeten we er goed voor zorgen. Daarom ben ik bij Water Natuurlijk.


Waar zet ik me voor in?
Er moeten heel snel oplossingen komen voor klimaatopwarming, droogte, overstromingen, hittestress, bedreigde flora en fauna, waterveiligheid: Het waterschap heeft een schat aan kennis en ervaring. En kan en moet dus voorop lopen in klimaatmaatregelen, samen met andere overheden en instanties.
Wat ik ook wil bereiken: het verbinden van groen en sociaal. Van overstromingen, droogte en water van slechte kwaliteit heeft iedereen last. En iedereen profiteert van goed watermanagement. Elk mens zal daaraan een bijdrage willen leveren. Als maar duidelijk is hoe die bijdrage haalbaar is. Je planten regenwater geven. Zuinig zijn met kraanwater. Kraanwater drinken in plaats van bronwater in plastic flesjes. Je medicijnresten terugbrengen naar de apotheek en niet doorspoelen. Geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken in de tuin of op je balkon. Bij- en insectvriendelijke planten neerzetten. Minder plastic gebruiken. De stenen in je tuin vervangen door groen. Het waterschap kan inwoners informeren. Maar ook samen met andere overheden daarbij helpen: veel maatregelen zijn veel beter collectief te regelen.
Veel mensen hebben zelf nuttige, zinvolle ideeën en plannen. Het waterschap moet dus zoveel mogelijk samenwerken met inwoners en de zeggenschap over water met hen delen. Tegelijk zijn waterschap en overheid er voor het organiseren van die voorzieningen die de individuele mens niet zelf kan regelen. Daar betaalt iedereen ook belasting voor. Je moet erop kunnen vertrouwen dat die lasten eerlijk en naar draagkracht worden verdeeld. Dus dat wie meer verdient, ook meer betaalt. Het betekent ook dat de grote vervuilers die veel maatschappelijke kosten veroorzaken de rekening daarvoor betalen. En moeten stoppen met vervuilen.


https://twitter.com/veerleslegers
https://www.linkedin.com/in/veerle-slegers

Stemgedrag

195 Stemmen, 87% voor
Onderwerp Datum Stem Uitslag