Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu

Schepers, Henk

Schepers, Henk
Politieke partij
Werken aan Water
Emailadres
hschepers@dommel.nl
LinkedIn
linkedin.com/in/henkschepers
Woonplaats
Veldhoven

Lid van Commissie Waterketen en schoon water


Wat u en ik ook vinden van de maatregelen om klimaatverandering tegen te gaan, we hebben wél al te maken met de effecten van die verandering. Eén van die effecten is dat neerslag minder frequent en heftiger is, met tussendoor lange periodes van droogte. Het voorhanden hebben van voldoende zoet water is daarmee niet meer vanzelfsprekend. Zoet water is cruciaal en goed waterschap speelt hierin een sleutelrol. Daar wil ik mij hard voor maken!


Goed waterbeheer hoeft niet duur te zijn, als we maar slim zijn. Gelukkig hebben we hier heel veel gezond verstand – uw tips en ideeën blijven welkom – maar in het stroomgebied van de Dommel zitten ook veel kennisinstituten zoals TU/e en TNO, en technologiebedrijven zoals Philips en ASML. Om nog maar te zwijgen over de driehoek Eindhoven-Aken-Leuven!


Laat ik nu goed zijn in het bij elkaar brengen van dit soort partijen om multidisciplinair naar onze gezamenlijke problemen te kijken. Daarbij komt meestal heel veel enthousiasme en creativiteit vrij en blijkt dat voor heel andere toepassingen al heel veel bruikbare technieken ontwikkeld zijn. Het lukt dan ook vaak om met gesloten beurzen een proefinstallatie te maken, maar zo nodig vind ik al lobbyend mijn weg naar een subsidiepotje op lokaal, provinciaal, landelijk of EU-nivo.


Dr.Ir. Henk Schepers is 52 jaar, woont in Veldhoven, is getrouwd en vader van 2 puberzonen.


linkedin.com/in/henkschepers